<< Back to Projects

This detached 3500sq ft. house sits behind two rows of terraced houses and a former industrial building at the end of a mews on an irregular shaped brown field site in North London. The site is overlooked by a total of twenty properties including flats houses and offices. In order to reduce the impact of the property and maximise the site the L-shaped two storey house is dug up to 4 metres into the landscape. The two wings which meet at the entrance face a modest garden which forms the heart of the property. One wing contains five bedrooms and a teenage sitting room. The other runs along the boundaries creating a light well to the North and a two storey living space to the South. The building is finished with a sedum roof. The overall impression is light, airy and private.